New Energy Coalition is een kennis- en netwerkorganisatie die de wereld duurzamer wil maken door de energietransitie te verslimmen. In deze transitie moeten bedrijven, (kennis-) instellingen en overheden samen innoveren om doorbraken te bereiken in technologie en kennis, in economische en maatschappelijke toepassingen én in het denken en doen van mensen. Als katalysator stimuleert New Energy Coalition innovatie en educatie door kennis, beleid en ondernemerschap bij elkaar te brengen.

Voor de doorontwikkeling en uitvoering van zijn leeractiviteitenprogramma van Energy Academy zoekt New Energy Coalition een enthousiaste Project Manager Leeractiviteiten (0,8-1 fte)

Het team en de functie

Als Project Manager Leeractiviteiten val je binnen het team Onderwijs van New Energy Coalition. Dit team richt zich op het opleiden van een nieuwe generatie energieprofessionals. De samenleving heeft specialisten nodig die de energietransitie integraal begrijpen, met kennis van alle relevante disciplines (technisch, sociaal, ruimtelijk, politiek, juridisch, economisch).

Het team Onderwijs verzorgt een Engelstalig programma van leeractiviteiten: lezingen, debatten, symposia, masterclasses en excursies over diverse aspecten van de energietransitie. Studenten van de Hanzehogeschool Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen volgen de leeractiviteiten als aanvulling op hun reguliere onderwijsprogramma om hiermee het door New Energy Coalition uitgegeven Energy Academy Certificate te behalen.

Als Project Manager Leeractiviteiten ben je verantwoordelijk voor het inhoudelijk vormgeven en organiseren van het programma en help je mee het te promoten. Je legt contact met sprekers, onderhoudt deze contacten en zorgt voor de logistiek rondom de activiteiten. Daarnaast ben jij de contactpersoon voor de sprekers en bezoekers tijdens het evenement en zorg je voor een passend welkom en Engelstalige introductie. Je bent het gezicht van het programma.

Naast deze werkzaamheden is er ruimte voor andere taken, zoals het organiseren van een Career Event, accountmanagement en het onderhouden van internationale contacten.

Functie-inhoud

 • Je stelt het leeractiviteitenprogramma inhoudelijk samen, draagt zorg voor de uitvoering en werkt aan de meerjarige ontwikkeling.
 • Je bouwt duurzame contacten met sprekers op.
 • Samen met collega’s van Team Onderwijs lever je een bijdrage aan de overige onderwijsactiviteiten.
 • Je onderhoudt (inter)nationale contacten.

Functie-eisen

 • Je bent WO- of HBO-afgestudeerd, bij voorkeur masterniveau, met aantoonbare kennis van energievraagstukken.
 • Je hebt affiniteit met (interdisciplinair) onderwijs.
 • Je hebt ervaring met het organiseren van (kleinere) evenementen en met projectmatig werken.
 • Je bent in staat om onder tijdsdruk het overzicht te bewaren, meerdere ballen in de lucht te houden en de juiste prioriteiten te stellen.
 • Je bent gericht op samenwerking, flexibel – ook wat de indeling van je werktijden betreft, zelfstandig, proactief en je houdt van aanpakken.
 • Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden. Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal uitstekend, zowel schriftelijk als mondeling.
 • Je blinkt uit in het spreken en presenteren voor grotere groepen in zowel Engels als Nederlands.
 • Je vindt het leuk om nieuwe mensen te ontmoeten en contacten te onderhouden.

Wat bieden we

 • De energietransitie is in volle gang. Daar draag je aan bij door studenten relevante kennis aan te bieden en zo de energieprofessionals van morgen op te leiden.
 • Je werkt in een klein, enthousiast team en maakt onderdeel uit van een brede organisatie waarin – naast onderwijs voor studenten – ook onderwijs voor professionals, onderzoek en business development tot stand gebracht wordt.
 • Je kunt per direct bij ons beginnen, met een dienstverband voor 1 jaar en uitzicht op een vaste aanstelling.
 • Wij bieden een gevarieerde baan met ontwikkelkansen in een informele werksfeer en met goede secundaire arbeidsvoorwaarden en een marktconform salaris.
 • De functie is ingeschaald als Project Manager A, met een salaris vanaf € 2.400 tot € 4.680 bruto per maand bij een fulltime aanstelling. De inschaling is afhankelijk van je werkervaring.

Informatie

Informatie over deze functie kun je inwinnen bij Janke Kappenburg, Coördinator Onderwijs (06 1100 5581). Voor vragen over de procedure kun je terecht bij Bianca Dijkstra of Jeanine Steenbergen (088-1166800).

Voor meer informatie over New Energy Coalition zie www.newenergycoalition.org. Voor meer informatie over het Energy Academy-programma zie energyacademy.org

Je kunt solliciteren door voor 10 februari 2020 een motivatiebrief en CV te mailen.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.