Praktische informatie

Datum: 17 & 18 oktober
Vertrek: Donderdag 17 oktober ± 08.00u
Terugkomst: Vrijdag 18 oktober ± 18.00u
Deelnemersbijdrage: €15

Sorry! You can no longer register, the registration deadline has passed.

Jouw kans om te netwerken binnen de energiesector en te leren van ervaren professionals.

De Energy Tour is een nieuw initiatief vanuit New Energy Coalition. Een tweedaagse excursie bestaande uit vier bedrijfsbezoeken. Alle vier de bedrijven zijn actief in de energiesector, en zorgen voor betrouwbare en veilige energie voor de consument. De excursie zal dan ook gefocust zijn op methodes van het produceren en leveren van energie, met de nadruk op de transitie naar groene energie.

De tour zal een interactief programma hebben, met onder andere case studies, netwerkborrels, een bezoek aan een energiecentrale en de mogelijkheid al je vragen over de energietransitie te stellen.

We hebben plaats voor 25 gemotiveerde studenten; word jij één van de deelnemers? Deel jouw motivatie en geef ons de reden waarom jij onmisbaar bent tijdens de Energy Tour 2019!

 

Heb je affiniteit met energie en zit je in de eindfase van je bachelor of ben je masterstudent: meld je voor 4 oktober aan!

Vragen? Stuur ons een mail!

Inclusief:

  • Vervoer
  • Accommodatie
  • Ontbijt, Lunch, Diner
  • Case Studies
  • Bedrijfsbezoeken

Participerende bedrijven:

Alliander

Alliander is als netwerkbedrijf verantwoordelijk voor de distributie van energie, zoals elektriciteit, (bio)gas en warmte. Allianders start-ups en dochterbedrijven verrichten activiteiten op het gebied van nieuwe energiemarkten om een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van het toekomstige energiesysteem.

Vopak

Koninklijke Vopak N.V. is ’s werelds grootste onafhankelijke dienstverlener in tankopslag, gespecialiseerd in de opslag en overslag van vloeibare bulk chemicaliën, gassen en olieproducten. Vopak heeft een wereldwijd netwerk van tankterminals.

Naast de opslag van klassieke grondstoffen houdt Vopak zich ook bezig met innovaties op het gebied van LNG en zonne-energie.

TenneT

Met ruim 23.000 kilometer aan hoogspanningsverbindingen op land en in zee en zo’n 4.000 medewerkers behoort TenneT tot de grootste elektriciteitstransporteurs van Europa. Onze allerhoogste prioriteit is een veilige en ononderbroken elektriciteitsvoorziening voor onze 41 miljoen eindgebruikers in Nederland en Duitsland. Met stip op twee staat het mogelijk maken van de energietransitie en de verdere integratie van de Noordwest-Europese energiemarkt. TenneT staat bekend om de innovatieve projecten waarmee we onze missie in de praktijk brengen: taking power further.

 

Uniper

Uniper is een wereldwijd energiebedrijf dat in meer dan 40 landen elektriciteit, warmte en stroom produceert. Tijdens ons bezoek krijgen we een rondleiding door Unipers nieuwe centrale op de Maasvlakte, die een capaciteit van 1070 megawatt heeft. Naast de elektriciteit levert de centrale ook stoom en andere reststoffen aan omliggende industrie, om CO2-uistoot te verminderen.

This event is a public event organized by the Energy Academy and is defined as an Energy Learning Activity for students of the Hanze University of Applied Sciences and the University of Groningen. The Energy Learning Activities are part of the Energy Academy Programme. If students follow 10 Energy Learning Activities and complete 30 ECTS in energy courses at Hanze UAS or University of Groningen, they are eligible for obtaining the Energy Academy Certificate.

​​